search

BLOG

Subscribe to us and get update information from COVNA

Wat zijn membraanafsluiters?

Blog,Valves Study | May.28.2021

Algemene inleiding tot membraanafsluiters:

De diafragmaklep is een afsluitklep die een diafragma gebruikt als een openings- en sluitdeel om het stroompad af te sluiten, de vloeistof af te sluiten en de binnenholte van het kleplichaam te scheiden van de binnenholte van het kleppendeksel. Het diafragma is meestal gemaakt van rubber, plastic en andere elastische, corrosiebestendige en ondoordringbare materialen. Het klephuis is meestal gemaakt van kunststof, glasvezelversterkt kunststof, keramiek of met metaal bekleed materiaal. Eenvoudige structuur, goede afdichting en anticorrosieprestaties en lage vloeistofbestendigheid. Gebruikt in lage druk, lage temperatuur, sterk corrosief en medium met zwevende stoffen. Volgens de structuur zijn er daktype, afgesneden type, poorttype enzovoort. Volgens de rijmodus zijn er handmatig, pneumatisch en elektrisch.

De structuur van de membraanafsluiter verschilt behoorlijk van de algemene klep. Het is een nieuw type klep en een speciale vorm van afsluiter. Het openende en sluitende deel is een membraan van zacht materiaal, dat de interne holte van de klep met de klep verbindt. De binnenholte van het deksel en het aandrijfdeel zijn gescheiden en worden nu veel gebruikt op verschillende gebieden. Veelgebruikte membraanafsluiters zijn onder meer met rubber beklede membraanafsluiters, met fluor beklede membraanafsluiters, niet-beklede membraanafsluiters en kunststof membraanafsluiters.

Diafragmaklep is uitgerust met een flexibel diafragma of gecombineerd diafragma in het kleplichaam en het kleppendeksel, en het sluitgedeelte is een compressie-apparaat dat is verbonden met het diafragma. De klepzitting kan stuwvormig zijn, of het kan een buiswand zijn die door het stroomkanaal loopt. Het voordeel van de membraanafsluiter is dat het bedieningsmechanisme gescheiden is van de mediumdoorgang, wat niet alleen de zuiverheid van het werkmedium verzekert, maar ook voorkomt dat het medium in de pijpleiding in aanraking komt met de werkende delen van het bedieningsmechanisme. Bovendien is het niet nodig om enige vorm van afzonderlijke afdichting aan de klepsteel te gebruiken, tenzij deze wordt gebruikt als een veiligheidsapparaat bij de beheersing van gevaarlijke media. Aangezien het werkmedium in de membraanklep alleen in contact komt met het membraan en het kleplichaam, die beide verschillende materialen kunnen gebruiken, kan de klep idealiter een verscheidenheid aan werkmedia besturen, vooral geschikt voor chemisch corrosieve of gesuspendeerde deeltjes medium. De werktemperatuur van de membraanafsluiter wordt gewoonlijk beperkt door de materialen die worden gebruikt in het membraan en de klephuisvoering, en het werktemperatuurbereik is ongeveer -50 tot 175 ° C. De membraanafsluiter heeft een eenvoudige structuur en bestaat uit slechts drie hoofdonderdelen: het klephuis, het membraan en de klepkop. De klep is gemakkelijk te demonteren en te repareren, en de vervanging van het membraan kan ter plaatse en in korte tijd worden voltooid.

Werkingsprincipe en zijn structuur:

De membraanafsluiter maakt gebruik van een corrosiebestendig voeringlichaam en een corrosiebestendig membraan in plaats van de klepkernconstructie, en de beweging van het membraan wordt gebruikt voor afstelling. Het lichaamsmateriaal van de membraanafsluiter is gietijzer, gietstaal of roestvrij staal en is bekleed met verschillende corrosiebestendige of slijtvaste materialen, membraanmateriaal rubber en polytetrafluorethyleen. Het voeringmembraan heeft een sterke corrosiebestendigheid en is geschikt voor de aanpassing van sterk corrosieve media zoals sterk zuur en sterk alkali.

De membraanafsluiter heeft een eenvoudige structuur, een lage vloeistofweerstand en een grotere doorstroomcapaciteit dan andere typen afsluiters met dezelfde specificatie; het lekt niet en kan worden gebruikt voor het afstellen van hoge viscositeit en zwevende deeltjes. Het membraan isoleert het medium van de bovenste holte van de klepsteel, zodat er geen pakkingmedium en geen lekkage is. Vanwege de beperking van het membraan en het bekledingsmateriaal zijn de drukweerstand en temperatuurbestendigheid echter slecht en is deze over het algemeen alleen geschikt voor een nominale druk van 1,6 MPa en lager dan 150 ° C.

De stroomkarakteristiek van de membraanafsluiter ligt dicht bij de snelopeningskarakteristiek, die ongeveer lineair is voor 60% van de slag, en de stroom na 60% verandert niet veel. Pneumatische membraanafsluiters kunnen ook worden uitgerust met terugkoppelingssignalen, stoppers en klepstandstellers om te voldoen aan de behoeften van automatische besturing, programmabesturing of stroomaanpassing. Het feedbacksignaal van de pneumatische membraanafsluiter maakt gebruik van contactloze sensortechnologie. Dit product maakt gebruik van een voortstuwingscilinder van het membraantype in plaats van een zuigercilinder, waardoor de nadelen van gemakkelijke schade aan de zuigerveer, lekkage en onvermogen om de klep te openen en te sluiten, worden geëlimineerd. Als de luchtbron uitvalt, kan het handwiel nog steeds worden bediend om de klep te openen en te sluiten.

Het afdichtingsprincipe van diafragmaklep:

Het afdichtingsprincipe van de membraanafsluiter is om te vertrouwen op de neerwaartse beweging van het bedieningsmechanisme om het membraan of het membraansamenstel en het kanaal van het stuwtype voeringkleplichaam of het rechte voeringkleplichaam naar beneden te drukken om afdichting te bereiken. De specifieke druk van de afdichting wordt bereikt door de neerwaartse druk van het afsluitorgaan. Omdat het kleplichaam kan worden bekleed met verschillende zachte materialen, zoals rubber of polytetrafluorethyleen; het diafragma is ook gemaakt van zachte materialen, zoals met rubber of synthetisch rubber gevoerd polytetrafluorethyleen, dus het kan worden bereikt met een kleinere afdichtkracht. Volledig afgedicht.

Membraanafsluiters hebben slechts drie hoofdonderdelen: behuizing, membraan en kap. Het membraan scheidt de binnenste holte van het onderste kleplichaam van de binnenste holte van het bovenste kleppendeksel, zodat de klepsteel, klepsteelmoer, klepklik, pneumatisch bedieningsmechanisme, elektrisch bedieningsmechanisme en andere onderdelen die zich boven het membraan bevinden niet contact met het medium, en er wordt geen medium gegenereerd. Externe lekkage bespaart de afdichtingsstructuur van de pakkingbus.

Waar de membraanafsluiter van toepassing is:

Membraanafsluiter is een speciale vorm van afsluiter. Het openende en sluitende deel is een membraan van zacht materiaal, dat de binnenholte van het kleplichaam scheidt van de binnenholte van het kleppendeksel.

Vanwege de beperking van het bekledingsproces van het klephuis en het fabricageproces van het diafragma, een grotere voering van het klephuis en groter

Membraanproductieprocessen zijn moeilijk, dus membraanafsluiters zijn niet geschikt voor grotere buisdiameters en worden over het algemeen gebruikt in pijpleidingen ≤ DN200.

Vanwege de beperking van het membraanmateriaal, is de membraanafsluiter geschikt voor situaties met lage druk en lage temperaturen. Over het algemeen de 180 ° C niet overschrijden. Omdat membraanafsluiters goede anticorrosie-eigenschappen hebben, worden ze over het algemeen gebruikt in corrosieve media-apparaten en pijpleidingen. Omdat de bedrijfstemperatuur van de membraanafsluiter wordt beperkt door het toepasselijke medium van het voeringmateriaal van het membraanafsluiterhuis en membraanmateriaal

Structuurclassificatie:

Diafragmakleppen kunnen worden onderverdeeld in zes typen volgens de structuur: huistype, DC-type, afgesneden type, rechtdoor-type, poorttype en haaks type; het verbindingsformulier is meestal een flensverbinding; volgens de rijmodus kan deze worden onderverdeeld in drie typen: handmatig, elektrisch en pneumatisch. De pneumatische aandrijving is onderverdeeld in drie typen: normaal open, normaal gesloten en heen en weer bewegend.

Installatie en onderhoud:

①Voordat u de membraanafsluiter installeert, moet u zorgvuldig controleren of de bedrijfsomstandigheden van de pijpleiding overeenkomen met het toepassingsgebied dat door deze klep wordt gespecificeerd, en de binnenste holte reinigen om te voorkomen dat vuil de afdichtingsonderdelen vastklemt of beschadigt.
②Borstel geen vet of olie op de rubberen voering en het rubberen membraanoppervlak om te voorkomen dat het rubber opzwelt en de levensduur van de membraanafsluiter beïnvloedt.
③Het handwiel of het transmissiemechanisme mag niet worden gebruikt om te heffen en botsingen zijn ten strengste verboden.
④ Gebruik bij het handmatig bedienen van de membraanafsluiter geen hulphendels om te voorkomen dat overmatig koppel de aandrijfcomponenten of afdichtingsonderdelen beschadigt.
⑤Membraanafsluiters dienen te worden opgeslagen in een droge en geventileerde ruimte. Stapelen is ten strengste verboden. Beide uiteinden van de standaard membraanafsluiter moeten worden afgedicht en de openende en sluitende delen moeten enigszins open staan.

Opheffen van storingen:

Mogelijke mislukking Reden Oplossing
Handwielbediening is niet flexibel 1. Gebogen steel

2. Schroefdraad beschadigd

1. Vervang de klepsteel

2. Knip de draad af en voeg smeermiddel toe

Pneumatische membraanafsluiter kan niet automatisch openen en sluiten 1. Luchtdruk is te laag

2. De aanhaalkracht van de bovenkant van de veer is te groot

3. Het rubberen membraan is beschadigd

1. Verhoog de luchttoevoerdruk

2. Verminder de aanhaalkracht van de bovenkant van de veer

3. Vervang het membraan

Lekkage op de kruising van kleplichaam en motorkap 1. Losse verbindingsbouten

2. Gebroken rubberlaag in het kleplichaam

1. Draai de verbindingsbouten vast

2. Vervang het kleplichaam

Hoofdonderdelen selectiemethode:

Membraanafsluiteronderdelen zijn gemaakt van vele materialen, waaronder ferrometalen en non-ferrometalen en hun legeringen van verschillende merken, en verschillende niet-metalen materialen. De materialen van de membraankleponderdelen moeten worden geselecteerd op basis van de volgende factoren:

1. Bedrijfsomstandigheden (druk, temperatuur en kenmerken van werkmedium).
2. De kracht van het onderdeel en zijn functie in de membraanafsluiterconstructie.
3. Goede maakbaarheid.
4. Als aan de bovenstaande voorwaarden is voldaan, moeten er lagere kosten zijn.
Het materiaal van het kleplichaam, de kap en de schijf (schijf): het huis, de kap en de schijf zijn een van de belangrijkste onderdelen van de membraanafsluiter, die rechtstreeks de druk van het medium dragen. De gebruikte materialen moeten voldoen aan de “druk- en temperatuurklasse van de membraanafsluiter”


--- END ---

whatsapp
email
go to top